Епіфаній, Святослав та Онуфрій привітали українців із Великоднем

Читать на русском

Епіфаній, Святослав та Онуфрій привітали українців із Великоднем

Епіфаній, Святослав та Онуфрій привітали українців із Великоднем

В Україні християни східного обряду сьогодні, 5 травня, відзначають Великдень. Предстоятели православних та греко-католицьких церков привітали віруючих зі святом у своїх зверненнях.

Що сказали глави ПЦУ, УПЦ (МП) та УГКЦ – у матеріалі на "РБК-Україна".

У публікації використані матеріали із Facebook-сторінки Православної Церкви України (ПЦУ), Української православної церкви (Московського патріархату) та сайту Української греко-католицької церкви (УГКЦ).

ПЦУ

Предстоятель ПЦУ митрополит Київський та всієї України Епіфаній у своєму відеозверненні з нагоди великого християнського свята Воскресіння Господнього закликав українців продовжити шлях уперед до перемоги над російським агресором.

"Сердечно вітаю всіх з нагоди свята над святами – з Великоднем Господнім, зі Світлим Христовим Воскресінням! Це свято – про життя, про перемогу, про надії та віру. Тому нехай Воскресший Христос у всіх куточках української землі та всюди, де живе і бореться нині українство, принесе надію та втіху, дарує сили та натхнення продовжувати, незважаючи на всі труднощі та випробування, – йти вперед, до великої української Перемоги", – йдеться у зверненні владики.

УГКЦ

Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) нагадав, що свято Великодня є світлим днем перемоги життя над смертю, добра над злом, закликавши віруючих впевнено перебувати у вірі, надії та любові, які приносить воскреслий Господь.

"На радість Воскресіння вітаю наших воїнів-героїв, синів та дочок України, які захищають нас на фронті та готові жертвувати всім з любові до своєї землі та рідного народу. Ми віримо у вашу в Богу силу, ми цінуємо вашу стійкість перед злом, над яким неминуче здобудемо перемогу", – цитує голову пресслужба УГКЦ.

Святослав також зазначив, що святкуючи знову Пасху Христову "серед жаху повномасштабної війни, яка триває вже третій рік, ми все глибше входимо у велику таїнство жертви, принесеної Господом Ісусом, спасіння нашого заради".

УПЦ МП

Своє звернення до вірян з нагоди Великодня предстоятель УПЦ (МП) Онуфрій оприлюднив ще з вечора напередодні свята.

"Христос воскрес! Цими вічно живими і дорогими нашому серцю словами щиро вітаю всіх вас, дорогі брати і сестри, з величезним нашим християнським святом – Воскресіння з мертвих Господа Бога і Спасителя нашого Ісуса Христа. Свято Воскресіння Христового є торжество перемоги життя над смертю, над злом та правди над брехнею", – йдеться у його зверненні.