Проросійський екснардеп Портнов переписав елітний маєток під Києвом на своїх дітей (ДОКУМЕНТ)

Проросійський екснардеп Портнов переписав елітний маєток під Києвом на своїх дітей (ДОКУМЕНТ)

Проросійський нардеп 5-6 скликань Андрій Портнов переписав свій елітний маєток під Києвом на своїх неповнолітніхдітей

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Схеми".

Портнов готував ідеологічну базу для повномасштабного вторгнення рф, а також організував втечу свого сина під виглядом волонтера, а потім виїхав сам.

Згідно оприлюднених даних, переоформленням майна в Україні займались близькі до Портнова юристи за довіреністю, яку він у січні посвідчив у нотаріуса у Мадриді (Іспанія).

У документі зазначається, що будинок загальною площею понад 1000 кв. метрів та земельну ділянку у 0,65 гектара в закритому котеджному поселенні на березі Дніпра рівними частинами отримали в якості подарунка від Портнова четверо його неповнолітніх дітей.

У договорі йдеться, що при переоформленні майна у київського нотаріуса інтереси дітей особисто представляла їхня матір, цивільна дружина Портнова Анастасія Валяєва. Вона, як з’ясували "Схеми", із 2014 року має громадянство рф. Від імені Портнова за довіреністю, посвідченою в Мадриді, діяла адвокатка Марина Парінова, яка за часів перебування політика в Україні, представляла Портнова у судах.

Цей будинок та користування ним особисто Портновим журналісти виявили ще у лютому 2022. З того часу маєток міг бути вилученим на користь держави, переобладнаний та використовуватися як рекреаційний центр для ветеранів війни або ж для дітей, що постраждали від повномасштабного російського вторгнення РФ. Або реалізований з аукціону на користь потреб ЗСУ.

Натомість діти Портнова отримали подарунок від батька під час війни на суму, відповідно договору у 19 млн гривень: 14,3 млн гривень за маєток та 4,7 млн гривень за 65 соток землі під ним.

Нагадаймо, що міському голові Тетієва Богдану Балагурі мама подарувала земельні ділянки на Київщині, загальною площею 39,8 га та вартістю 1 513 131₴