Як Україна відповідатиме на наступ окупантів у червні, — ISW

Читать на русском

Як Україна відповідатиме на наступ окупантів у червні, — ISW

Як Україна відповідатиме на наступ окупантів у червні, — ISW

Українські військові планують завдавати удари по критично важливих військових обʼєктах Росії. Йдеться про аеродроми та командно-диспетчерські пункти, розповіли аналітики ISW.

Збройні сили Російської Федерації готуються до наступу в червні для того, аби спробувати захопити Донецьку та Луганську області, натомість Україна продовжить завдавати удари по військових обʼєктах на території противника.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни в щоденному звіті за 18 квітня.

17 квітня керівник ГУР МОУ Кирило Буданов заявив, що Україна протидіятиме майбутнім наступальним операціям ворога шляхом продовження ударів по військових обʼєктах РФ. Зокрема, він зауважив, що ГУР планує завдати ударів по військово-промисловому комплексу РФ та критично важливих військових обʼєктах, зокрема аеродромах та командно-диспетчерських пунктах.

За словами Буданова, ці удари повинні показати, що російський президент Володимир Путін не може захистити населення від війни. Аналітики ISW наголосили, що атаки ЗСУ по військових цілях у РФ є "відповідним компонентом кампанії України" з ліквідації галузей, що підтримують російський військовий потенціал.

Аналітики додали, що нещодавні українські удари по території РФ загрожували російській нафтопереробці, експорту, посилили тиск на ППО й продемонстрували, що удари України обмеженою кількістю зброю власного виробництва можуть досягти певних наслідків.