У Британії фермери на тракторах прибули з протестом до парламенту

Читать на русском

У Британії фермери на тракторах прибули з протестом до парламенту

У Британії фермери на тракторах прибули з протестом до парламенту

Британські фермери приїхали на десятках тракторів до парламенту на знак протесту проти правил та торговельних угод після виходу країни з Євросоюзу.

Про це повідомляє AP.

За словами фермерів, через правила та торговельні угоди після Brexit вони можуть втратити засоби до існування, крім того, є загроза продовольчій безпеці.

  queideeidrhixxant

Організатори кампаній "Врятуймо британське фермерство" та "Справедливість для фермерів Кента" приїхали з південного сходу Англії до площі біля парламенту, де на них чекали десятки прихильників.

Як зазначає AP, агросектор Великої Британії сильно постраждав від виходу країни з ЄС, що позбавило її зони вільної торгівлі та складної системи правил ведення сільського господарства в межах Євросоюзу.

Агентство зауважує, що загалом британські фермери підтримали Brexit через опозицію до спільної аграрної політики ЄС, втім, зараз багато хто з них каже, що торговельні угоди, укладені після цього між Лондоном і такими країнами, як Австралія та Нова Зеландія, відкрили двері для дешевого імпорту, який підриває позиції британських виробників.

Велика Британія також відклала перевірки імпорту, які мали розпочатися після остаточного виходу країни з ЄС наприкінці 2020 року, що, на думку фермерів, загрожує біобезпеці.