У Росії запропонували повернути трудові табори

Читать на русском

У Росії запропонували повернути трудові табори

У Росії запропонували повернути трудові табори

Депутатка законодавчих зборів Томської області РФ Катерина Собканюк виступила із пропозицією повернути в Росії трудові табори. Вона вважає, що це може вирішити проблему нестачі робітників.

Зокрема, йдеться про ситуацію на будівництвах. Залучати до роботи в таких таборах необхідно "дармоїдів", а не давати їм допомогу з безробіття, заявила депутатка.

"Може, розглянути питання якихось трудових таборів? Адже це все було", – сказала Собканюк, за що колеги підняли її на сміх.

"На будівництві немає бетонників, арматурників, зварювальників, електриків. Особливо людей не вистачає взимку, коли потрібно прогрівати бетон...А зими у нас 6 місяців...А є маса людей, які просто не хочуть працювати, і користуються державною підтримкою. Вони просто дармоїди, вибачте, черв’яки на нашому тілі...Потрібно вживати якихось кардинальних заходів: ну не вистачає людей. Завтра ще більше не вистачатиме", – продовжила депутатка.

Заступниця губернатора Томської області Наталія Кисельова у відповідь на цей емоційний виступ закликала її та колег "працювати в рамках правового поля".