У Міноборони назвали кількість вітчизняного озброєння, переданого ЗСУ з початку року

Читать на русском

У Міноборони назвали кількість вітчизняного озброєння, переданого ЗСУ з початку року

У Міноборони назвали кількість вітчизняного озброєння, переданого ЗСУ з початку року

Оборонним відомством України допущено до експлуатації понад 80 зразків озброєння та військової техніки вітчизняного виробництва. У цьому переліку найбільша група – боєприпаси різних типів та калібрів.

Про це повідомив в колонці для "Інтерфакс-Україна" заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк. За його словами, розробники та виробники продемонстрували виняткову здатність реагувати на потреби українського війська.

Друга група за кількістю допущених за перші три місяці 2024 року до експлуатації зразків ОВТ – безпілотники. Крім модернізованих комплексів для ведення повітряної розвідки, у цій лінійці є і повністю нові FPV-камікадзе та ударні БПЛА багаторазового застосування, розраховані на різні дальності польоту.

Гаврилюк відзначив, що частина кодифікованих за три місяці оборонним відомством БПЛА вітчизняного виробництва отримали "путівку у життя" через платформу Brave1 – кластер підтримки розробок у сфері Defence Tech, співзасновником якого є Міністерство оборони України.

Третя група за кількістю кодифікованих у перші три місяці поточного року зразків ОВТ – наземні роботизовані комплекси та засоби РЕБ. Роботизовані платформи українського виробництва є засобами вогневої підтримки, транспортом евакуації поранених з поля бою, або виконують логістичні завдання, доставляючи вантажі на передову.

Серед засобів РЕБ вітчизняного виробництва, нещодавно допущених до експлуатації, – системи тактичного рівня, покликані створювати локальний "купол" для прикриття бойових позицій наших військ чи бойової техніки.

У переліку зразків ОВТ вітчизняного виробництва, які були допущені до експлуатації також – броньована та спеціальна техніка, 120 мм міномет, засоби зв’язку та транспортні засоби.

"Сьогодні вітчизняна оборонна промисловість демонструє високу динаміку розвитку. А українські зброярі не лише у рази збільшили обсяги виробництва ОВТ, але й освоїли та розпочали виробництво нових зразків озброєння та техніки", – наголосив військовий.