Уряд виділив ще 5,6 мільярда гривень на будівництво фортифікацій – Шмигаль

Будівництво нових фортифікаційних ліній біля російського кордону в Чернігівській області, Україна, 28 березня 2024 року

Кабінет міністрів України ухвалив рішення виділити ще 5,6 мільярда гривень на зведення фортифікацій цього року, повідомив 2 квітня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«З них 1,1 мільярда гривень для зведення фортифікацій в Донецькій області, понад мільярд гривень – для Запорізької області, 1,5 мільярдів гривень для Сумщини та 300 і 400 мільйонів гривень для Миколаївщини та Херсонщини відповідно», – розповів прем’єр

В уряді зауважили, що будівництво триває в режимі 24/7.

«Все це потрібно, аби посилити нашу оборону та захистити наших воїнів», – каже Шмигаль.

Сумщина готується до оборони: для будівництва фортифікацій не вистачає техніки (фотогалерея)

Сумщина готується до оборони: для будівництва фортифікацій не вистачає техніки (фотогалерея)

  • Радіо Свобода

Начальник Сумської ОВА Володимир Артюх: протягом травня-листопада 2023 року на оборону Сумської області було спрямовано понад 2,5 мільярда гривень

Вказано, що Кабмін виділив вже 20 мільярдів гривень на зведення оборонних споруд.

Раніше Володимир Зеленський в інтервʼю французьким журналістам заявив, що Україна будує три лінії оборони по всій лінії фронту та на кордоні з Білоруссю.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк 6 березня заявив, що Україна намагатиметься перехопити ініціативу у 2024 році. За його словами, українські війська зосереджені на стабілізації лінії фронту.

Наприкінці лютого Bloomberg з посиланням на свої джерела писав, що українські чиновники стурбовані тим, що російський наступ може набрати значних обертів до літа, якщо їхні союзники не збільшать постачання боєприпасів.

Попри це, президент України Володимир Зеленський заявляв, що Україна у 2024 році планує не лише оборонятися, але й готувати новий контрнаступ.

«Техніка та люди працюють постійно»: на Харківщині зводять капітальні оборонні споруди (відео)

Будь ласка, зачекайте