Постачання пакета військової допомоги США може затриматися на 2-3 місяці, а фронту досягнути ще пізніше, - ЗМІ

Читать на русском

Постачання пакета військової допомоги США може затриматися на 2-3 місяці, а фронту досягнути ще пізніше, — ЗМІ

Постачання пакета військової допомоги США може затриматися на 2-3 місяці, а фронту досягнути ще пізніше, — ЗМІ

Про це пише The Associated Press із посиланням на українського нардепа Вадима Івченка.

За його словами, логістичні проблеми та бюрократія можуть затримати постачання в Україну на два-три місяці, і мине ще більше часу, перш ніж вони досягнуть лінії фронту.

При цьому, як сказав АР лідер парламентських «слуг народу» Давид Арахамія, «те, що приходить першим, не завжди є тим, чого найбільше потребують командири фронтових частин».

За його словами, навіть такий військовий гігант, як США, не має запасів всього необхідного.

При цьому агентство наголошує на тому, що на даний момент американська допомога допоможе ЗСУ лише утримувати лінію фронту, але не атакувати.

«Багато експертів вважають, що і Україна, і Росія виснажені дворічним конфліктом і не зможуть провести великий наступ – здатний принести великі стратегічні вигоди – до наступного року… Зараз завдання українських військ – «тримати оборону», доки до середини літа не прибуде основна частина нових постачання. Тоді вони зможуть зосередитися на спробах повернути території, нещодавно втрачені на Донеччині», – ідеться в статті.

«Можливо... наприкінці літа ми побачимо якийсь рух, наступальний рух українських збройних сил», – сказав Арахамія.

Проте, пише агентство, військові експерти сумніваються, що Україна має ресурси для проведення навіть невеликих наступальних операцій найближчим часом.

Фінансування з боку США «ймовірно, може допомогти лише стабілізувати українську позицію цього року та розпочати підготовку до операцій у 2025 році», – сказав директор із військових наук Королівського інституту об’єднаних служб Метью Севілл.

24.04.2024 — різне qkxiqdxiqdeihrant