Помер актор та ведучий "Казок діда Панаса" Анатолій Дриженко

Читать на русском

Помер актор та ведучий

Помер актор та ведучий "Казок діда Панаса" Анатолій Дриженко

Український актор і ведучий Анатолій Дриженко помер у 82-річному віці. Народного артиста, який свого часу вів дитячу телепередачу "Казки діда Панаса", не стало в Одесі.

Трагедію 31 січня підтвердив в акаунті у "Фейсбуці" Одеський академічний музично-драматичний театр імені Василя Василька. У цьому театрі Дриженко, починаючи з 1964 року, зіграв понад сотню ролей.

Помер Анатолій Дриженко queiueiqudidtzant

Українець народився 12 березня 1941 року в селі Олянине Черкаської області. Здобув акторську освіту в Києві, після чого одразу ж влаштувався до театру в Одесі.

Коли актору виповнилося 39 років, він був удостоєний звання Заслуженого артиста України, а у 52 – Народного.

На початку 2000-х років Дриженко викладав розвиток мови та акторську майстерність в одній з одеських шкіл. На одеському телебаченні (каналі "ГЛАС") вів дитячу телепередачу "Казки діда Панаса".

Анатолій Дриженко виконав роль ведучого Казок діда Панаса

Грав не лише на сцені театру, а й у кіно ("Посилка для Світлани", "Хліб дитинства мого", "Михайлюки", "Золоте теля" та інші).

Дочка артиста Олена Головіна – також актриса театру та кіно. Вона працює в Одеському академічному музично-драматичному театрі.

Олена Головіна з батьком Анатолієм Дриженком

"Понад півстоліття корифей театру, провідний майстер Одеської української сцени, відомий артист театру та кіно дарував людям радість своєю творчістю. Мудрий, енергійний, щирий, щедрий Анатолій Миколайович був центром – душею колективу..." – розповіли колеги про Дриженка.

Церемонія прощання з актором і ведучим запланована в Одесі на ранок 2 лютого на сцені його рідного театру.

В Одесі помер Анатолій Дриженко