Шмигаль анонсував запуск спільного виробництва безпілотників з Латвією

шмигаль

Україна та Латвія запустять спільне виробництво безпілотників для потреб українських Сил оборони вже найближчим часом.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час спільної пресконференції з очільницею уряду Латвії Евікою Сілінею, передає пресслужба Кабміну.

"Окремо хочу подякувати Латвії за ефективне лідерство в "Коаліції дронів". Очікуємо, що вже найближчим часом запустимо спільне виробництво безпілотників для потреб українських Сил оборони", – відзначив Шмигаль.

Він додав, що під час зустрічі також обговорювалася організація спільного виробництва снарядів калібру 155 мм у Латвії.

Читайте також: Естонія завершила розробку механізму використання російських коштів на потреби України, – Шмигаль

Шмигаль також зауважив, що уряд Латвії готовий і надалі знаходити можливості для підтримки України, зокрема на рівні 0,25% від ВВП щорічно.

"Сьогодні ми провели плідні та конструктивні перемовини з широкого кола питань. Зокрема, щодо військово-технічної допомоги. Її обсяги вже перевищили 1% від ВВП Латвії, і це надзвичайний прояв дружби та солідарності", – підкреслив очільник українського уряду.

Як повідомлялося, своєю чергою очільниця уряду Латвії Евіка Сілінія оголосила, що невдовзі Україна отримає від Латвії перші безпілотники в рамках "коаліції дронів". Також країна долучиться до чеської ініціативи, щодо закупівлі боєприпасів для України.

Автор: Михайло Орлюк