Мінекономіки запустило програму грантів для ветеранів: хто може отримати 19 млн грн

Учасники програми ‘Власна справа’ стали власниками грантів на мільйонні суми

По завершенні третьої у 2024 році хвилі прийому заявок на гранти для ветеранів було оголошено 41 переможця. Вони отримають від держави загальною сумою 19 мільйонів гривень на початок або розвиток свого бізнесу.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Загалом від початку старту ветеранського компоненту грантової програми "Власна справа" вже отримали гранти 368 ветеранів та члени їхніх родин, на суму 160 мільйонів гривень. Про це повідомила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна.

"41 ветеран та інші з їхніх родин були визнані переможцями третьої хвилі програми "Власна справа" цього року. Держава інвестує через гранти 19 мільйонів гривень у їхній бізнес. З початку цього напрямку програми позитивне рішення про надання гранту отримали 368 ветеранів та члени їхніх родин, на суму 160 мільйонів гривень. Найбільш популярними серед ветеранів є гранти до 500 тисяч гривень – понад половина отримувачів запросили саме такі суми при подачі заявки на грант", – зазначила Тетяна Бережна.

Серед 41 переможця третьої хвилі програми були 26 учасників бойових дій, 14 членів родин ветеранів та 1 особа з інвалідністю внаслідок війни. З них 3 отримали грант до 1 мільйона гривень, 28 – до 500 тисяч гривень, а 10 – до 250 тисяч гривень.

Найбільше грантів отримали ветерани з Вінницької та Київської областей, а також з міста Києва.

Відповідно до умов програми, учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та їхні родичі можуть отримати такі гранти:

  • до 250 тисяч гривень, до 500 тисяч гривень та до 1 мільйона гривень – для ветерана за умови створення одного, двох та чотирьох робочих місць відповідно;
  • до 250 тисяч гривень та до 500 тисяч гривень – для другого з подружжя ветерана за умови створення одного та двох робочих місць відповідно.

При отриманні гранту від 500 тисяч до 1 мільйона гривень ветеран має бути зареєстрований як ФОП не менше ніж 3 роки. Такий грант надається за умови співфінансування отримувачем у співвідношенні 70/30, тобто отримувач гранту має вкласти у свою справу 30% власних коштів, а 70% коштів надасть держава у вигляді гранту.

Заявки на отримання гранту подаються через портал Дія разом з бізнес-планом.

Нагадаємо:

Проєкт єРобота включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Наразі прийом заявок на всі напрями програми єРобота триває. Подача заявки здійснюється через портал Дія.

Раніше ми повідомляли, що уряд планує забезпечити не лише зростання середньої заробітної плати, а й компенсувати вплив інфляції на рівень доходів.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook!