У Запорізькій області у розшуку ТЦК перебувають близько 5000 тисяч людей

Читать на русском

У Запорізькій області у розшуку ТЦК  перебувають близько 5000 тисяч людей

У Запорізькій області у розшуку ТЦК перебувають близько 5000 тисяч людей

У Запорізькій області у розшуку територіальних центрів комплектування перебувають близько п’яти тисяч людей. Серед них не тільки ухилянти, а й ті, хто не оновив свої дані.

Про це у коментарі "Суспільному" розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника відділу зв’язків із громадськістю обласного ТЦК та СП Максим Кара.

За його словами, ці люди вони навчаються, але не надали інформацію до РТЦК, або вони набули інвалідності і також не уточнили свої військово облікові дані.

"Нині проводяться заходи з повторного оповіщення, обходження адрес місця проживання, також під час патрулювання національної поліції у місті або на блокпостах таких людей виявляють. Сповіщається РЦК. Людина доставляється до районного територіально центру для виписки протоколу або за місцем виявлення такої особи складається вже протокол. Після чого вручається повістка".

Документи на людей, які перебувають в розшуку, ТЦК передає до Нацполіції, також дані вносять в реєстр військовозобов’язаних “Оберіг”. Завдяки цьому, якщо громадянин перебуває в іншій області, його можуть виявити патрульні. Далі сповіщають РТЦК за місцем реєстрації та складають протокол. Після чого виписують повістку до районного центру комплектування, розповів Максим Кара.