На кордоні України з Угорщиною відкриють новий прикордонний перехід

венгрия

На кордоні Угорщини та України буде відкрито новий прикордонний перехід, а також планується будівництво нового мосту через Тису.

Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто на пресконференції з українським колегою Дмитром Кулебою та головою Офісу президента Андрієм Єрмаком в Ужгороді 29 січня, передає Інтерфакс-Україна.

"Це майже вже досягнуто. Ми відкриємо новий прикордонний перехід на кордоні Угорщини та України. А це означає, що ми зможемо полегшити роботу на тих КПП, які зараз є", – сказав Сійярто.

Крім того, як повідомив Сійярто, сторони домовилися про розширення автомобільних та залізничних переїздів у Берегшурані та Захоні, а також про спільну мету будівництва нового мосту через Тису.

"Я подякував українським колегам за те, що вони в останні два роки гарантували нам надійний транзитний маршрут постачання сирої нафти. Я попросив, щоб це збереглося, і попросив українських колег забезпечити правильні умови роботи угорських компаній, присутніх на українському ринку", – додав міністр.

Сійярто наголосив, що мета візиту до Ужгорода – відновлення довіри у двосторонніх відносинах між Угорщиною та Україною та зазначив, що "вдалося зробити кроки в цьому напрямку".

Раніше повідомлялося, що в Європейському Союзі готові підірвати економіку Угорщини, якщо прем’єр-міністр країни Віктор Орбан заблокує виділення фінансової допомоги Україні у розмірі 50 млрд євро на саміті 1 лютого.

Автор: Галина Ялівець