Зранку сили РФ атакували Дніпропетровщину, поранено чоловіка – влада

Наслідки ракетного удару армії Росії. Околиця міста Павлограда Дніпропетровської області, 1 травня 2023 року, фото ілюстративне

Вранці 27 квітня російські військові атакували Дніпропетровську область, розповів голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

«Ранком область пережила чергову масовану атаку. Сили ППО знищили 13 ракет – у Дніпровському, Криворізькому і Павлоградському районах... Поранений 39-річний чоловік. Його госпіталізували в стані середньої тяжкості», – написав очільник області.

Він зазначив, що у результаті у Дніпровському та Криворізькому районах пошкоджені енергетичні об’єкти, сталося кілька займань. Є перебої з водопостачанням на Криворіжжі.

Лисак також нагадав, що «ввечері та вночі агресор продовжував бити по Нікопольщині – тричі обстріляв район з артилерії та чотири рази вдарив БпЛА».

«Найбільше дісталося самому Нікополю. Постраждала 82-річна жінка. Оговтуватися буде вдома. Пошкоджені 7 п’ятиповерхівок, ринок, понад 10 магазинів, адмінбудівля, салон краси», – констатував керівник ОВА.

За його словами, «гучно було й у Червоногригорівській та Марганецькій громадах, в останній – побите авто».

«Через обстріли Марганецької громади, які сталися напередодні, без електропостачання залишилося два села, а це 600 абонентів. Фахівці лагодять мережі», – додав Лисак.

Нікополь та Нікопольський район регулярно зазнають російських обстрілів.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Форум