Хотіли підірвати залізничні ешелони ЗСУ на Харківщині: СБУ затримала сім’ю зрадників

Зрадники та працівники СБУ

Працівники Служби безпеки України затримали сім’ю зрадників у Харківській області. Вони розвідували маршрути руху військових ешелонів Збройних Сил України і планували їх підірвати.

Про це повідомили в офіційному "Telegram"-овому каналі відомства.

"Служба безпеки зірвала спробу агресора здійснити диверсію на стратегічних об’єктах Укрзалізниці у Харківській області. У результаті спецоперації затримано агентурну групу воєнної розвідки рф, яка розвідувала маршрути руху військових ешелонів ЗСУ на Лиманському напрямку", – зазначили правоохоронці.

Найбільше російських агентів цікавили "уразливі" ділянки переміщення рухомих складів, себто залізничні мости, шляхопроводи і автотунелі під коліями. Вони встановлювали координати релейних шаф і трансформаторних підстанцій Укрзалізниці.

Отриману інформацію підозрювані мали передати своєму російському куратору у вигляді геолокацій критичної інфраструктури на Google-картах. Використовуючи ці дані, ворог планував здійснити диверсію на залізничній лінії під час руху вантажного ешелону ЗСУ. Окупанти сподівалися зірвати постачання української зброї та боєприпасів на східний напрямок фронту.

Слідчі з’ясували, що затриманими виявилися брат і сестра. Вони разом працювали у комунальному закладі Ізюмського району Харківщини.

Влітку 2023 року родичі потрапили у поле зору співробітника ГРУ збройних сил росії через антиукраїнські дописи у прокремлівських Telegram-каналах. Служба безпеки вже встановила особу їхнього куратора.

Під час обшуків правоохоронці вилучили мобільні телефони, якими вони користувались для комунікації з ворогом.

СБУ повідомила фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб).

Вони перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаймо, що Служба безпеки зупинила нові спроби російської федерації організувати ракетно-дронові удари по об’єктах Сил оборони в Херсоні.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook !