Зеленський зібрав нараду через проблеми з електроенергією у Харкові

зеленський

Президент Володимир Зеленський провів окрему нараду через складну ситуацію з енергопостачанням Харкова внаслідок російських обстрілів.

Про це голова держави повідомив на своєму офіційному каналі у Telegram.

"Нарада щодо ситуації в Харкові. Глава уряду, перша віцепремʼєр-міністерка, міністр енергетики, міністр фінансів. Команда Офісу президента. Ключове – заходи з підтримки харків’ян. Представлені терміни, коли енергетичні дефіцити в Харкові можуть бути зменшені", – йдеться у повідомленні.

Зеленський також запевнив, що уряд готує заходи економічної підтримки для Харкова та області.

"Пропозиції регіональної підтримки – того, що кожна область, кожна громада України може зробити, щоб підтримати тих, кому найскладніше. Головне зараз – не дати Росії досягти її терористичних цілей та підтримати наших людей", – додав президент.

Читайте також: У Харкові зупинялася робота метро

Як повідомлялося, за даними "Укренерго", на Харківщині сьогодні з 06:00 діють графіки погодинних відключень електроенергії.

Напередодні ситуація зі світлом на Харківщині знову погіршилася: російські війська в ніч на неділю завдали чергового масованого удару дронами по Харківщині, пошкодивши об’єкт високовольтної електромережі.

Раніше міський голова Харкова Ігор Терехов заявив, що окупанти зруйнували практично всю комунальну та приватну енергетичну інфраструктуру Харкова.

Зокрема, внаслідок атаки російських військ на енергосистему України втратила основні потужності і зупинила роботу Харківська ТЕЦ-5. Крім того, внаслідок російської атаки 22 березня на Харківщині знищена Зміївська ТЕС, підтверджували у "Центренерго".

Автор: Михайло Орлюк