Аграрного міністра Сольського взято під варту: суд призначив заставу в 75 млн

Микола Сольський, скріншот: YouTube

Міністра агрополітики Сольського , який нещодавно подав заяву про звільнення з посади, відправили під варту до 24 червня з можливістю внесення застави у 75 млн₴ Рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд України.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських медіа.

Під час засідання сторона звинувачення просила суд призначити заставу у розмірі понад 200 млн.₴

Микола Сольський, фото: Facebook

Микола Сольський, фото: Facebook

Зокрема прокурори пояснили своє клопотання тим, що Сольський може втекти і навіть виїхати з України. Адже міністр агрополітики має трьох неповнолітніх дітей, а також як високопосадовця він їздить у закордонні відрядження.

У свою чергу адвокат міністра Назар Кульчицький зазначив у суді, що подібні ризики є необґрунтованими. Захисник аргументував свою позицію тим, що Сольський регулярно їздить за кордон та завжди повертається. Адвокат додав, що міністр їхав за кордон не у відрядження, а на лікування.

Высший антикоррупционный суд ВАКС

Высший антикоррупционный суд ВАКС

Суму застави захист назвав непідйомним для Сольського. За словами адвоката, доходи його підзахисного, які назвала прокурор Анастасія Андронова, не відповідають дійсності.

На судовому засіданні були присутні низка людей, серед яких керівники громадських об’єднань. Останні були готові взяти Сольського на поруки.

Нагадаємо також, що 23 квітня НАБУ заявило, що викрило чинного міністра (який раніше був головою аграрного комітету Верховної Ради) на заволодінні державною землею на 291 млн.₴ і спробі заволодіння землею ще на 190 млн. гривень.

Микола Сольський. Фото Forbes

Микола Сольський. Фото Forbes

У НАБУ зазначили, що він організував злочинну групу, до якої увійшли посадовці органів Держгеокадастру, а також так звані куратори.

Микола Сольський заявив, що справа НАБУ стосується періоду 2017-2018 років, коли ще не був ні депутатом, ні міністром, а частина спору вже перебуває на розгляді Верховного Суду.

А ось уже 25 квітня стало відомо, що міністр агрополітики після підозри НАБУ подав до Верховної Ради заяву про відставку з посади.

Нагадаємо, "покарання від світлих сил": медіум попередила про природні лиха в росії.

Раніше повідомлялося, Олександр Мусієнко розповів, чи вдасться США відмовити Китай співпрацювати з росією.

Також, "Маємо те, що маємо": експерт назвав головні проблеми будівництва бомбосховищ.