вівторок22 жовтня 2024
vesti.org.ua

Недорогі зенітні дрони полюватимуть на "Шахеди" (фото, відео)

Дрони виглядають подібно через своє призначення.
Недорогие зенитные дроны начнут охоту на "Шахеды" (фото, видео).

Україна розробляє спеціальні зенітні дрони для полювання на ворожі безпілотники. Інформація про одну з таких розробок – дрон Sting, з'явилася напередодні. За даними іноземних джерел, його розробляють українські інженери групи "Дикі шершні", які вже відомі своїми розробками надзвичайно потужних FPV-безпілотників.

Що відомо про Sting

Про дрон-перехоплювач Sting розповіли в Telegraph. Він також може називатися "Жало". За поширеними характеристиками, він може мати швидкість до 160 км/год, а стеля роботи перевищує 3 км. Вага можливої бойової частини невідома. Управління здійснюється з землі за допомогою спеціальних окулярів, а наводитися на ціль допомагає штучний інтелект. В виданні зазначили, що дрони-мисливці для українських військових не є новинкою, раніше вже збивали російські розвідувальні дрони, проте "Sting стане першим безпілотником, спеціально розробленим для націлювання на Shahed, запущені російськими військами".

Дрон Стинг

Українське видання Defense Express відзначає, що реальна швидкість може бути вищою, адже Shahed-136 розганяється до 180 км/год, а "Дикі шершні" раніше демонстрували дрони зі швидкістю 325 км/год подібного типу. Також зазначається, що українське рішення виглядає більш доцільно з економічної точки зору, ніж наявні на міжнародному ринку, при цьому використання додаткової нічної оптики та інших "фішок" не викличе серйозного подорожчання дрона.

Схожі розробки

В мережі також з'явилися кадри випробування іншого дрона, який назвали "АнтиШахедом". За інформацією джерела, швидкість цього дрона 280 км/год, вага бойової частини – 500 грамів. Конструкція двох дронів схожа, що пояснюється необхідними аеродинамічними характеристиками безпілотника.

Раніше "Телеграф" розповідав, що таємничий дрон Phoenix Ghost від США це не один літальний апарат, а сімейство БПЛА. Опубліковано частину характеристик.