вівторок22 жовтня 2024
vesti.org.ua

В Одесі пролунали вибухи, спалахнув потужний пожежа: деталі атаки, оновлено (фото)

"Вибух у Одесі: що насправді сталося в ніч на 20 жовтня? Дивіться шокуючі кадри та дізнайтеся, як сили протиповітряної оборони відреагували на загрозу! Чи вдалося уникнути жертв? Відповіді на всі запитання всередині!"
В Одессе прогремели взрывы, возник мощный пожар: подробности атаки и последние обновления (фото)

У неділю, 20 жовтня, в Одесі пролунав вибух. Ймовірно, працювали сили протиповітряної оборони.

Раніше у Повітряних силах повідомляли про швидкісну ціль у напрямку Чорноморська Одеської області. Місцеві пабліки Одеси писали, що, ймовірно, стався приліт.

Після цього почалася пожежа. На опублікованих кадрах видно, як у небо піднімається густий чорний дим.

UPD: У понеділок, 21 жовтня, рятувальники опублікували кадри ліквідації пожежі, що спалахнула внаслідок російського удару.

За даними голови Одеської ОГА Олега Кіпера, Росія атакувала Одеську область 20 жовтня ракетами та ударними безпілотниками.

0

"Внаслідок вечірньої ракетної атаки на припортову інфраструктуру виникло загоряння. На щастя, постраждалих та загиблих немає. Також через падіння уламків ракет в Одеському районі сталося загоряння сухої трави та покинутого будинку, постраждалих немає. Пожежу оперативно ліквідували рятувальники", — йдеться в повідомленні.

Відомо, що спочатку росіяни направили ракети, а потім безпілотники, які знищили сили ППО.

Станом на 20:39 повітряна тривога була скасована. Загрози поки що немає.

Слід нагадати, що в ніч на 20 жовтня Росія вкотре завдала ударів по Україні, атакуючи її дронами-камікадзе типу "Шахед", ракетами та керованими авіаційними бомбами (КАБ). Вибухи пролунали в кількох містах. За даними моніторингових Telegram-каналів, вибухи були чутні вночі в Києві, Львівській області, Кривому Розі, а також у Харкові. У Повітряних силах, у свою чергу, попереджали про рух ворожих БПЛА та КАБ.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в Генеральному штабі Збройних сил України розповіли деталі атаки на об'єкти в Росії в ніч на 20 жовтня. Було вражено не тільки військовий завод у Дзержинську. Також Сили оборони атакували авіабазу "Ліпецьк-2" в РФ.