вівторок22 жовтня 2024
vesti.org.ua

Жінки в ЗСУ та не тільки: оприлюднено теми обговорень 8-го Українського Жіночого Конгресу.

Українки вже звикли виконувати "класично чоловічі завдання", тому їхній внесок у розвиток України слід оцінити належним чином, вважають в УЖК.
Женщины в ВСУ и не только: представлены темы обсуждений на 8-м Украинском Женском Конгрессе.

Восьмий Український Жіночий Конгрес визначився з тематикою майбутнього засідання, запланованого на 5 листопада в Києві. Серед основних питань для обговорення – майбутнє України, зміна державних політик та суспільної парадигми для посилення жіночого лідерства і використання потенціалу жінок у відновленні держави.

Про це повідомила співзасновниця Конгресу, народна депутатка України Марія Іонова.

"Жінки – ключові агенти змін у досягненні перемоги та післявоєнному відновленні України. Адже саме вони взяли на себе величезну нагрузку і відповідальність за спільне майбутнє. Українки підхопили "класично чоловічі" завдання, управління державними процесами, бізнесами – цей внесок заслуговує на повагу і повинен бути гідно оцінений", – підкреслила вона.

Під час заходу відбудеться презентація бачення майбутнього України, де враховані різні сфери функціонування держави та стратегічні напрямки розвитку, яких потрібно дотримуватися для побудови української історії успіху.

"Європейська та євроатлантична інтеграція ставлять перед нами безліч викликів. Жодна країна Євросоюзу та НАТО не стикалася з таким масштабом проблем і руйнувань, які сьогодні є у нас. Розробляючи політики реформування держави, потрібно бути максимально ефективними, і посилення ролі жінок тут відіграє вирішальну роль. Адже це один з аспектів соціальної справедливості, інклюзивності та рівноправності в прийнятті рішень", – підкреслила Марія Іонова.

Вона також додала, що особливу увагу під час дискусій буде приділено жінкам у Збройних Силах.

"Україна має рекордний відсоток жінок в армії, тисячі воюють безпосередньо на передовій. Питання кар'єрного росту для цих жінок є критичним. Багато років ми руйнуємо скляну стелю в армії, і я вірю, що настане день, коли українські військовослужбовці стануть генералами та командувачами", – зазначила Іонова.

Захід відбудеться в Києві 5 листопада 2024 року. Зареєструватися для участі у восьмому УЖК в онлайн або офлайн форматах можна за ПОСИЛАННЯМ.

"На кожній з нас величезна відповідальність за майбутнє – підтримка економіки, вирішення демографічних проблем, замінене материнство, посттравматичне батьківство, повернення до життя в Україні, і багато хто повертається, незважаючи на бойові дії. Голос українок зараз звучить дуже голосно, тому важливо створити умови для розвитку їх потенціалу", – резюмувала співзасновниця Українського Жіночого Конгресу.