понеділок17 лютого 2025
vesti.org.ua

Легко готується, швидко з'їдається: як приготувати лимонно-макаве кекс (відео)

Вам не повіриться, але цей простий рецепт лимонно-мачкового кексу змусить ваші смакові рецептори танцювати! Всього кілька інгредієнтів, і ви отримаєте неймовірно смачну випічку, яка стане зіркою будь-якого чаювання. Не пропустіть шанс здивувати всіх!
Легко готовится и быстро исчезает: узнайте, как сделать лимонно-маковый кекс (видео)!

До чаю можна приготувати безліч смачних страв, наприклад шоколадний фондан. Сьогодні ми пропонуємо звернути увагу на лимонно-мачковий кекс.

Випічка готується просто і виходить неймовірно смачною. А рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "valeria.matrokhina".

Як приготувати лимонно-мачковий кекс

Інгредієнти:

  • тепле вершкове масло 82,5% – 165 г;
  • цукор – 125 г;
  • яйця – 4 великих;
  • йогурт (або сметана) – 4 ст. л.;
  • цедра 1 лимона і 1 апельсина (великих);
  • сік 1/2 лимона і 1/2 апельсина;
  • сіль – щіпка;
  • розпушувач – 3 ч. л.;
  • мука – 300-320 г;
  • мак – 3-4 ст. л.;

Для глазурі:

  • цукрова пудра – 140 г;
  • лимонний сік – 45 мл;

Для просочення кексу:

  • лимонний сік – 50 мл;
  • цукор – 75 г;

Спосіб приготування:

1. В глибоку миску викласти вершкове масло кімнатної температури, додати цукор і почати збивати. Як тільки масло стане світлим, почати додавати по 1 яйцю, кожного разу збиваючи.

2. Додати цедру 1 апельсина і 1 лимона, сік половини лимона і половини апельсина, йогурт або сметану (головне – не жирну), сіль, просіяне борошно, розпушувач і перемішати до однорідності. Мак можна додавати за бажанням, якщо любите, то далі всипати мак.

3. Форму укрити пергаментом, викласти тісто і випікати в розігрітій до 170 градусів близько 40 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.

4. Готовий кекс дістати, зробити багато дрібних проколів зубочисткою і відразу просочити. Для цього змішуємо сік лимона з цукром (при необхідності можна трохи підігріти, щоб цукор розчинився).

5. Залишити кекс трохи охолонути, після цього зробити глазур, змішавши цукрову пудру з лимонним соком, і відразу полити.