вівторок11 лютого 2025
vesti.org.ua

З цим десертом поверніться в дитинство: як приготувати десерт "Пташине молоко" (відео)

Ідеально підійде для найулюбленіших свят.
Вспомните детство с десертом "Птичье молоко": узнайте, как его приготовить, посмотрев наше видео!

Смак цукерок "Пташине молоко" знайомий багатьом з дитинства. А що, якщо спробувати приготувати десерт з таким смаком?

Ви здивуєтеся, наскільки просто він готується і виходить дуже смачним. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "mil_alexx".

Як приготувати десерт "Пташине молоко"

Інгредієнти для білого шару:

  • желатин – 15 г + 150 мл води;
  • сметана – 500 г;
  • цукрова пудра – 120 г;

Інгредієнти для шоколадного шару:

  • гарячі вершки – 50 мл;
  • шоколад – 100 г;

Спосіб приготування:

1. Приготувати білий шар. Для цього залити водою желатин і залишити до набухання.

2. Сметану змішати з цукровою пудрою і додати в суміш розтоплений желатин.

3. Тщательно перемішати та вилити в креманку. Відправте в холодильник на 30 хвилин.

4. Приготувати шоколадний шар. Нагріти вершки до кипіння. Одночасно в іншій каструлі розтопити шоколад.

5. Гарячі вершки влити в шоколад і перемішати. Залишити трохи охолонути.

6. Вилити шоколадний шар на білий і відправити в холодильник до застигання.