вівторок22 жовтня 2024
vesti.org.ua

Передвиборний штаб Гарріс коригує свою стратегію через занепокоєння успіхами Трампа, повідомляє Reuters.

Віце-президент США Камала Гарріс коригує стратегію своєї передвиборчої кампанії, прагнучи залучити більше чоловіків та республіканців. Зокрема, вона посилює критику на адресу свого суперника Дональда Трампа.
Предвыборный штаб Харрис меняет стратегию из-за опасений по поводу успехов Трампа, сообщает Reuters.
_garris_donald_tramp_kolazh_rbk___16d868bb6d8ab637248677e9c7cfa2a5_650x410_19.10.24

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters. Інформацію також підтверджують Контракти.UA.

Агентство зазначає, що зміна стратегії пов'язана з наростаючою стурбованістю демократів через опитування, які свідчать про значні успіхи кандидата від Республіканської партії.

Згідно з опитуваннями громадської думки та внутрішніми передвиборчими дослідженнями, на які посилаються джерела в Демократичній партії, Гарріс статистично перебуває в рівних умовах з Трампом у ключових штатах.

Reuters повідомляє, що це розчарування для динамічної кампанії, яка почалася з:

  • значного зростання ентузіазму та фінансових ресурсів, коли Гарріс змінила кандидата в президенти, чинного главу держави Джо Байдена, у липні;
  • організації потужного з'їзду Демократичної партії;
  • оголошення Гарріс переможницею за результатами її єдиних дебатів з Трампом.

Як зазначає радник Демпартії, після кількох тижнів зосередження на політиці та спроби закріпитися на національній арені, Гарріс повертається до своєї прокурорської ролі. Вона сподівається продемонструвати силу виборцям, яких може привабити імідж потужного лідера Трампа.

Зокрема, у понеділок, на своєму мітингу в Ері (штат Пенсільванія), кандидат від демократів зробила рідкісний крок, продемонструвавши уривки висловлювань республіканця про "ворога всередині" Америки. Це було зроблено для підкреслення її аргументу про те, що Трамп становить загрозу для країни.

Крім того, цього тижня Гарріс зустрілася з Шарламаном Та Гоком, щоб звернутися до чорношкірих чоловіків. Потім вона дала конфронтаційне інтерв'ю Fox News, щоб звернутися до консерваторів.

У своїй публікації агентство зазначило, що згідно з опитуваннями Reuters та Ipsos, на національному рівні перевага Гарріс над Трампом скоротилася з 7% до 3% наприкінці вересня. Ще більше тривоги у демократів викликає той факт, що обидва кандидати мають рівні шанси в семи ключових штатах, які визначать результат виборів.

Вибори у США

Нагадаємо, що вибори президента США відбудуться вже за кілька тижнів, 5 листопада 2024 року.

Нагадаємо, вчора видання CNN повідомило, що у президентських перегонах немає явного лідера. У середньому, згідно з загальнонаціональними опитуваннями, 50% виборців підтримують віцепрезидента США Камалу Гарріс, а 49% колишнього президента Дональда Трампа.