вівторок22 жовтня 2024
vesti.org.ua

Залужний виділив два ключові аспекти щодо вступу України до НАТО.

Посол України в Великій Британії висловив думку про перспективи вступу України до НАТО.
Залужный выделил два ключевых аспекта по поводу членства Украины в НАТО.
1464def2f6be6e7bc39ec7175f8b49ec_18.10.24

Україна зміцнить НАТО, ставши ініціатором змін. В умовах, коли війна еволюціонує, Альянс має адаптуватися та вдосконалити свою військову спроможність. Пише ТСН. Це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив посол України у Великій Британії Валерій Залужний під час обговорення в Королівському інституті міжнародних відносин Chatham House.

"На мою думку, існують два ключові моменти, які відкривають перспективи для вступу України до НАТО. По-перше, наразі НАТО не має альтернативи в колективній безпеці. Ми прагнемо перемоги України та завершення війни. Щоб забезпечити безпеку, Україна приєднується до НАТО, а Альянс стає гарантом безпеки України, включаючи відновлення", — зазначив Залужний.

Він також підкреслив необхідність перегляду та вдосконалення військових можливостей Альянсу.

"По-друге, я вірю, що Україна, як ніхто інший, може зміцнити НАТО та стати ініціатором змін. Ми не можемо назвати конкретні терміни, але НАТО повинно готуватися до війни та адаптувати свою військову спроможність. Війна змінюється. Цей процес триває. Наразі ми в процесі приєднання до НАТО. Давайте будемо чесними і визнаємо, що потрібно відходити від лібералізму. Я все ще вірю, що буде ухвалене рішення про приєднання України до НАТО, перш за все, щоб зміцнити Альянс", — сказав Валерій Залужний.

Нагадаємо, посол України у Великій Британії Валерій Залужний також вперше прокоментував План перемоги, який президент Володимир Зеленський представив у Верховній Раді. За словами Залужного, цей план абсолютно логічний і стосується не лише України, а й інших країн, які прагнуть закінчення війни.

```