вівторок22 жовтня 2024
vesti.org.ua

Зеленський повідомив, що станеться, якщо партнери не підтримають План перемоги.

Президент зазначив, що якщо план не отримує підтримки від партнерів, "це стане особливим привілеєм для Росії з боку світу".
Зеленский заявил, что произойдет, если партнеры не поддержат План победы.
d919a71e11786908601f5c5d1d9e9e49_19.10.24

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що якщо країни-партнери не підтримають План перемоги, "нам буде дуже складно". Повідомляє ТСН. Цю інформацію передають Контракти.UA.

Про це глава держави сказав під час пресконференції в Брюсселі.

"План перемоги – це документ, який зміцнює Україну, надає їй можливість бути сильною, і це не лише про бойові дії", – підкреслив президент.

Він уточнив, що серед іншого йдеться також про посилення військових сил та запрошення до НАТО.

"Що станеться, якщо наші партнери не нададуть нам підтримку, або не схвалять План? У Плані є і зброя, і зміцнення, запрошення до НАТО, а також економічне підкріплення. І якщо цього не буде – нам буде дуже складно. І це стане перевагою для Росії. Слабкість України – це сила для Росії. Вважаю, що це буде великою помилкою", – підкреслив Зеленський.

"Наприклад, пакет стримування, пакет далекобійної зброї – ми можемо отримати все це заздалегідь. Це ще не членство в НАТО, це запрошення, але це знак того, що ми там будемо, що Україна не сама. А також – зі зброєю, з пакетом ракет. Перед використанням цього пакету завжди є можливість надіслати сигнал, що давайте зупинимо війну. Якщо ви не хочете зупиняти, значить у нас є сила, якою ми здатні вас зупинити", – розповів президент.

Нагадаємо, 16 жовтня Зеленський представив План перемоги з п’яти пунктів і трьох таємних додатків. Серед пунктів – геополітичний, два військові, економічний та безпековий.