Полтавського зрадника-пропагандиста запроторили за ґрати на 15 років

Читать на русском

Полтавського зрадника-пропагандиста запроторили за ґрати на 15 років

Полтавського зрадника-пропагандиста запроторили за ґрати на 15 років

Віктор Шестаков виправдовував російську агресію та був уповноваженим «Партії політики Путіна».

Суд ухвалив вирок жителю Полтави, який співпрацював з аналітичним порталом РФ "Фонд стратегічної культури", призначивши йому 15 років за ґратами.

У січні Служба безпеки затримала агента зовнішньої розвідки РФ Віктора Шестакова, який проводив інформаційні диверсії проти України.

"На основі матеріалів СБУ суд визнав зловмисника винним за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах військового стану) та чч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення (збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників)", – зазначили в СБУ.

Голову громадської організації "Російська громада Полтавщини" було визнано винним у підготовці та розповсюдженні понад 60 антиукраїнських публікацій на замовлення російських окупантів.

"Прокурорами в суді доведено, що з червня 2022 року полтавець, на замовлення порталу Росії, як "політичний експерт" за грошову винагороду писав статті. У них дискредитував керівництво держави та ЗСУ", — повідомили в Офісі Генпрокурора.

Також у своїх матеріалах він заперечував ракетні удари росіян по торговому центру у Кременчуці, житловому будинку у Дніпрі та енергооб’єктах Києва.

Прокурором у суді доведено, що з червня 2022 року по січень 2024 року полтавець Віктор Шестаков як «політичний експерт» за грошову винагороду писав статті на замовлення російського аналітичного порталу «Фонд стратегічної культури».

Підготовлені матеріали чоловік надсилав представниці порталу через месенджер. Після виправлення їх публікували.

У статтях полтавець дискредитував керівництво держави та ЗСУ.

Крім цього, в матеріалах про ракетні обстріли об’єктів критичної інфраструктури України, торгового центру в Кременчуці, житлового будинку в Дніпрі він дав цим подіям оцінку, вигідну російським кураторам.

З метою приховування протиправної діяльності Шестаков писав під псевдонімами Андрій Уваров, Ігор Логінов та Петро Жарков.

За висновками комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи, у текстах містилися висловлювання з ознаками пропаганди антиукраїнського характеру та підтримки дій агресора. Збройна агресія представлялася як внутрішній громадянський конфлікт.

До набуття чинності вироку полтавець перебуватиме під вартою.

За інформацією руху "Чесно", Шестаков був керівником місцевих громадських організацій "Російський рух України" в Полтавській області, "Російська громада Полтавської області", "Російська співдружність", а також був уповноваженою особою від ППП ("Партія політики Путіна").

Згідно з матеріалами СБУ, суд визнав винним зловмисника, призначивши йому 15 років за ґратами.

crime-ua.com