Вчителька назвала проблеми сучасних школярів, які «живуть» у ґаджетах

Читать на русском

Вчителька назвала проблеми сучасних школярів, які «живуть» у ґаджетах

Вчителька назвала проблеми сучасних школярів, які «живуть» у ґаджетах

24-річна вчителька зарубіжної літератури Аліна Мец поділилась, що сучасні українські школярі більш відкриті, не бояться помилятися та висловлювати свою думку. Попри це, учні часто мають складнощі з написанням творчих робіт, зупиняючись на 2-3 реченнях. Педагогиня запевняє, що це через те, що діти звикли до коротких дописів та відео у соцмережах, тож і живуть у такому темпі.

За словами Мец, освітянам потрібно прийняти це та постійно розвиватися, аби зацікавити сучасних дітей навчанням. Сама педагогиня намагається пропонувати учням цікаві завдання. Вона запевняє, що це допомагає і ті діти, які навіть не читали творів, беруть участь в обговоренні на уроках. Про це вчителька розповіла в інтервʼю "Суспільному".

"Наприклад творчі роботи їм дуже важко писати. Бо тепер діти ростуть в такому середовищі де є соцмережі. Там ми звикли до коротких дописів та відео. Діти в такому ритмі. Тому їм важко написати твір на сторінку чи півтори. Вони напишуть 2-3 речення — і це вони вже висловили свою думку, свою позицію щодо конкретної теми. Ми це не можемо розглядати як добре чи погане. Це вже таке покоління і ми повинні це просто прийняти", – ділиться Мец.

Педагогиня каже, що основна її ціль полягає у формуванні майбутнього покоління і саме від неї залежить, ким стануть її учні у дорослому житті. Вона ділиться, що часом може витрачати цілий день на те, аби розробити цікаві завдання для школярів.

Іноді діти можуть не проявляти інтерес на уроці, але молоду вчительку це не зупиняє і вона придумує щось нове та цікавіше.

Такої ж думки дотримується і вчитель української мови та літератури Артур Пройдаков. Педагог зазначив, що діти звикли читати TikTok та Instagram, а це, за його словами, одна із причин, чому в українських школярів знизився рівень читацької грамотності. Освітянин пояснює, що учні нині не можуть обробляти інформацію, що негативно впливає на критичне мислення. Проте він зазначає, що й не всі дорослі можуть сприймати тексти.