Німецька компанія Quantum-Systems GmbH відкрила завод дронів в Україні

Очікується, що нове підприємство збільшить виробничу потужність до 1000 безпілотників на рік, включаючи виробництво запасних частин.

Компанія Quantum-Systems GmbH відкрила завод дронів і центр розробки в Україні.

Як повідомила 18 квітня пресслужба компанії, новий завод стане другим підприємством компанії в Україні, очікується, що до кінця року на ньому працюватиме близько 100 людей. Також прогнозується, що нове підприємство збільшить виробничу потужність до 1000 безпілотників на рік, включаючи виробництво запасних частин.

Quantum Systems інвестує до шести мільйонів євро протягом наступних двох років.

Відкриття заводу відбулося 18 квітня за участі віцеканцлера Німеччини Роберта Хабеку та міністра стратегічного розвитку України Олександра Камишина.

Безпілотники-розвідники Quantum Systems Vector експлуатуються в Україні з травня 2022 року. Наразі через German Enablement Initiative було надано 212 систем. До кінця року в Україну очікується поставка 500 безпілотників-розвідників Quantum Systems.

Наразі Quantum-Systems вже налічує 250 співробітників на трьох різних майданчиках, обслуговуючи як цивільний, так і державний сектори. Виробництво в Україні є четвертим заводом із семи локацій у всьому світі.

Форум