В Індії після знесення мечеті виникли сутички: четверо загиблих, 150 поранених

Читать на русском

В Індії після знесення мечеті виникли сутички: четверо загиблих, 150 поранених

В Індії після знесення мечеті виникли сутички: четверо загиблих , 150 поранених

У місті Халдвані на півночі Індії після знесення мечеті виникли сутички, внаслідок яких щонайменше чотири людини загинули і 150 були поранені.

Про це повідомляє ВВС.

Як зазначається, у місті за наказом місцевої влади було знесено мечеть та медресе (релігійну школу), що прилягає до неї. Влада стверджує, що будівлі були зведені незаконно. Проте місцеві мусульмани вважають, що акція була спрямована проти них.

Окружний суд заявив, що будівлі були незаконно побудовані на державній землі і не були зареєстровані як релігійні споруди, і влада заздалегідь попередила адміністрацію мечеті про її знесення. Натомість місцеві жителі стверджують, що мечеть була знесена до того, як суд міг ухвалити остаточне рішення у справі.

Акція протесту у четвер розпочалася мирно, але потім тисячі протестувальників намагалися завадити чиновникам і поліції, які прибули для знесення споруд, що призвело до сутичок.

За даними AP, поліції вдалося взяти ситуацію під контроль. Було залучено майже 4 000 поліцейських. Поліція застосувала бойові патрони і сльозогінний газ для розгону протестувальників, які закидали бензиновими шашками і камінням поліцейський відділок і підпалили кілька автомобілів.

Влада запровадила безстрокову комендантську годину і видала наказ стріляти на ураження по її порушниках.

У п’ятницю у місті відключили інтернет і закрили на декілька днів школи.