Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС (ФОТО)

Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС (ФОТО)

У міському парку імені Володимира Правика відбулись памʼятні заходи з нагоди 38-ї річниці Чорнобильської трагедії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис першого заступника Ірпінського міського голови.

Ірпінці зібралися біля пам’ятника герою-пожежнику Володимиру Правику, щоб вшанувати пам’ять жертв аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Під час заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих та поклали квіти до пам’ятника.

Ірпінці одними з перших відчули на собі жахливі наслідки Чорнобиля. Рятувальники з Ірпеня, не шкодуючи власного життя, кинулися на ліквідацію аварії, рятуючи світ від великої катастрофи. Серед них був і лейтенант Володимир Правик. Його караул першим кинувся на боротьбу з вогнем на станції, не допустивши поширення пожежі на інші реактори.

Ірпінь памʼятає героїв. У памʼять про подвиг Правика в Ірпені названо парк. У центрі парку височіє пам’ятник Володимиру Правику, до якого кожного року традиційно несуть квіти мешканці та гості міста.

Сьогодні ми згадуємо тих, хто ціною власного життя рятував світ від жахливої катастрофи. Чорнобильська катастрофа — це не лише трагедія минулого, це й застереження на майбутнє. Ми з жахом спостерігаємо за тим, як російська армія використовує Запорізьку АЕС, як щит для своїх військових дій. Ми повинні зробити все можливе, щоб подібні трагедії не повторилися,

- зазначив Андрій Кравчук.

Нагадаймо, що до річниці Чорнобильської трагедії з’явилася пам’ятна монета.