РФ обстріляла Україну з бомбардувальників Ту-95МС: на заході України було чути вибухи

Читать на русском Read in English

РФ обстріляла Україну з бомбардувальників Ту-95МС: на заході України було чути вибухи

РФ обстріляла Україну з бомбардувальників Ту-95МС: на заході України було чути вибухи

У ніч проти неділі, 31 березня, країна-агресор РФ після атаки "шахедами" запустила по Україні й серію крилатих ракет. Ворожі цілі пролетіли з півночі на захід, у декількох регіонах лунали вибухи – працювала ППО.

Водночас Польща вкотре підняла в повітря літаки через російські ракети на заході України. За ситуацією слідкували моніторингові канали.

За їхніми даними, шість стратегічних бомбардувальників Ту-95МС злетіли з аеродрому "Оленья" Мурманської області РФ і почали рух до пускових рубежів у Саратовській області та Каспій-Волгодонському регіоні.

"В період з 01:05 до 01:20 відмічено зліт двох Ту-95МС з аеродрому "Енгельс-2". Загалом у повітрі вісім бортів", – додали згодом.

О 04:07 повідомлялося про пуск ворогом крилатих ракет Х-101. Після цього областями почала ширитися тривога. О 04:28 інформацію підтвердили в Повітряних силах ЗСУ.

РФ обстріляла Україну з бомбардувальників Ту-95МС: на заході України було чути вибухи queiqxeiudiqerant

Станом на 05:00 повітряну тривогу оголосили у всіх областях України. Фіксувався проліт ракет із Чернігівської області на Київ; із Київщини – на Житомирщину; через Рівненщину – на Тернопільщину, Волинь, Львівщину й Прикарпаття. В обласних військових адміністраціях попереджали про роботу сил ППО.

Близько 06:00 Польща сповістила своїм громадянам, що через російську ракетну атаку по Україні в польському повітряному просторі працювали літаки, що "може призвести до підвищеного рівня шуму, особливо у південно-східній частині країни".

Приблизно опів на сьому в областях України відмінили повітряну тривогу. За даними моніторингових каналів, під час атаки РФ застосувала:

– крилаті ракети Х-101/555 (запущені бортами Ту-95 з району Саратовської області РФ);

– ударні БПЛА типу "Шахед" (з полігону Чауда в тимчасово окупованому Криму).

"Найбільшу дистанцію у ~2060км (з Саратовської області РФ до Тернопільщини) частина ракет Х-101/555 подолала за дві години польоту", – йдеться в повідомленні.

Під ракетно-дроновою атакою перебували Львівщина, Одещина, Хмельниччина. Удари ворог завдавав і по енергетичному комплексу нашої країни. Ракетна атака тривала дві години.