У Верховній Раді планують перейменувати два села на Обухівщині

У Верховній Раді планують перейменувати два села на Обухівщині

Профільний комітет Верховної Ради на своєму засіданні ухвалив рішення про перейменування низки населених пунктів, серед них — два села в Обухівському районі Київщини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Вечірній Київ".

Комітет підтримав перейменування низки населених пунктів, назви яких містять символіку російської імперської політики або не відповідають стандартам державної мови. Зокрема, на Київщині в Обухівському районі пропонується повернути селу Красна Слобідка історичну назву Германівська Слобідка. Це село було засноване у 1685 році вихідцями з містечка Германівки, що під Обуховим. Звідки й назва села — Германівська Слобода. А населений пункт Перше Травня (колишня назва Гудимова Слобода або Гудимівка) планують перейменувати на Гудимове.

Комітет доручив народним депутатам розробити та внести на розгляд Верховної Ради відповідні проєкти постанов. Парламентарям рекомендують прийняти їх у цілому. Пропозиції щодо змін назв 51 населеного пункту надійшли до Верховної Ради від органів місцевого самоврядування, військових адміністрацій, Українського інституту національної пам’яті та Національної комісії зі стандартів державної мови щодо перейменування окремих населених пунктів.

Нагадаймо, що м исливсько-рибальський колектив Обухівського району організував підгодівлю диких тварин.