Нічна атака дронами: в Ізюмі на Харківщині поранена людина, пошкоджена гімназія

Зруйнована будівля внаслідок російської агресії в Ізюмі, жовтень 2023 року

Російські війська вночі атакували дронами місто Ізюм на Харківщині – постраждала людина, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«03:15 у м. Ізюм відбувся ворожий обстріл БПЛА «Шахед», внаслідок якого пошкоджено будівлю закладу освіти та приватний будинок. Поранення отримав 62-річний охоронець, без госпіталізації», – написав він у телеграмі.

За даними Офісу генпрокурора, внаслідок атаки безпілотниками в Ізюмі пошкоджені гімназія та прилеглі до неї житлові будинки. Правоохоронці вилучили уламки трьох БПЛА, розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що вночі 27 березня війська РФ атакували Україну 13 ударними БПЛА типу Shahed, 10 з них збили у Харківській, Сумській та Київській областях.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Станом на 21 лютого в ООН підтвердили, що внаслідок майже дворічного повномасштабного вторгнення Росії в Україну загинули 10 582 людей, ще 19 875 поранені. В організації припускають, що реальна кількість втрат серед цивільних осіб є набагато вищою.

Москва, попри докази і свідчення, з початку повномасштабного вторгнення заперечує обстріли цивільних в Україні.

Форум