Фрідман не отримає жодного центу від продажу lifecell інвесткомпанії NJJ, - ЗМІ

Читать на русском

Фрідман не отримає жодного центу від продажу lifecell інвесткомпанії NJJ, — ЗМІ

Фрідман не отримає жодного центу від продажу lifecell інвесткомпанії NJJ, — ЗМІ

Підсанкційний мільярдер Михайло Фрідман не отримає жодного центу від угоди з продажу оператора мобільного зв’язку lifecell інвесткомпанії NJJ французького мільярдера Ксав’є Ньєля, повідомив CEO «Датагруп-Volia » Михайло Шелемба.

Така пряма заборона міститься у транзакційних документах, укладених між Turkcell і французьким інвестором.

«Жоден цент від продажу активів Turkcell в Україні не буде передано підсанкційним особам або підконтрольним їм компаніям у результаті угоди з NJJ», – пояснив Шелемба.

Він додав, що всі сторони цієї угоди – і покупці, і продавці – юридично зобов’язані суворо дотримуватись міжнародного та українського законодавства, у тому числі чинних санкцій Ради національної безпеки і оборони.

За словами Шелемби, швидше за все кошти від продажу активів в Україні будуть спрямовані на фінансування капітальних витрат на основному ринку Turkcell у Туреччині, зокрема, на погашення боргових зобов’язань.

Згідно з оприлюдненою 20 березня інформацією, Turkcell планує інвестувати майже $800 млн протягом 2024 року в розширення мережі та інфраструктури в Туреччині. Основна сума зобов’язань за відсотками обслуговування короткострокового боргу Turkcell у 2024–2025 роках становить $1,8 млрд.