Подвійний удар по житлових будинках Харкова. Це реакція Росії на заклик ООН до України не атакувати РФ?

У Харкові внаслідок нічних російських ударів загинули четверо людей, ще 12 отримали поранення. Серед загиблих – рятувальники

  • Атака на Харків: наслідки. Світ дозволяє Росії таке робити?

У Харкові внаслідок повторної атаки безпілотниками загинули, щонайменше, чотири людини, повідомив міський голова Терехов. Війська РФ влучили у житлову забудову, в місті також можливі перебої зі світлом. Яка ситуація в місті?

Це сталося після того, як речник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік під час брифінгу 2 квітня закликав Україну припинити удари по «цивільній інфраструктурі» в Росії, відповідаючи на запитання про атаку об’єктів у Татарстані.

«Ми виступаємо проти та закликаємо припинити всі атаки на цивільну інфраструктуру», – вказано у стенограмі брифінгу речника.

До Росії із аналогічним закликом речник генсека ООН не звернувся.

У відповідь на заклик речника ООН президент України Володимир Зеленський сказав, що «для того, щоб в кінці кінців зрозуміти як вижити в Харкові, як людям жити без світла без води. Треба, напевно, людям приїжджати, дивитися, а потім щось засуджувати або ні. Росія окрім сили нічого не розуміє».

  • Росія збільшує армію?

Росія на перше червня готує додаткову мобілізацію 300 тисяч військовослужбовців, заявив президент України. В Кремлі назвали цю заяву Зеленського неправдою. Чи готується Росія до наступу? Та чим буде відповідати Україна?

  • Коли F-16 будуть в Україні? І на що це вплине?

Українські пілоти вже відточують навички на винищувачах F-16. Нині вони перебувають у Данії, Франції, Великобританії та США. Коли вони разом з F-16 повернуться до України?

  • ЗНО по-новому в умовах війни: як проходитиме

Цього року абітурієнти замість Зовнішнього незалежного оцінювання складатимуть Національний мультипредметний тест, що триватиме 4 години. Зробити це можна буде і за кордоном: у 57 містах 32 країн. Що кажуть у МОН?

Про це і не тільки дивіться у програмі Свобода. Ранок:

Форум